Bug when comparing directories

General questions about using ExamDiff Pro, ideas for new features, bug reports, and usage tips.
Post Reply
Alexo
Expert Member
Posts: 71
Joined: Fri Oct 22, 2004 10:18 am
Location: Canada

Bug when comparing directories

Post by Alexo »

After updating to 12.0.1.4, I get this error consistently popping up between 20% and 40% through when recursively comparing directories:

Untitled.png
Untitled.png (2.77 KiB) Viewed 742 times

Process monitor says: SHARING VIOLATION on CreateFileW

Desired Access: Generic Read/Write
Disposition: OpenIf
Options: Synchronous IO Non-Alert, Non-Directory File
Attributes: N
ShareMode: None
AllocationSize: 0
User avatar
psguru
Site Admin
Posts: 2010
Joined: Sat May 15, 2004 4:23 pm
Location: California
Contact:

Re: Bug when comparing directories

Post by psguru »

If it's reproducible, please attach your sample folders and your exported options.

Also, it would be helpful to know what last build worked for you for the same pair. Is it also possible that something changed on your machine?
psguru
PrestoSoft
Alexo
Expert Member
Posts: 71
Joined: Fri Oct 22, 2004 10:18 am
Location: Canada

Re: Bug when comparing directories

Post by Alexo »

psguru wrote: Sun Jul 18, 2021 8:59 am If it's reproducible, please attach your sample folders and your exported options.
It's a little more complicated. I can reliably reproduce it on my desktop, but not on the laptop with the same folders and settings.
Furthermore, if I copy the folders to the laptop and run EDP on the desktop, comparing them over the network, the issue does not happen, which makes me believe that this is timing related.

I managed to find the setting that effects it (with all other settings reset to default).
Unchecking it makes the issue disappear.

screenshot.png
screenshot.png (52.91 KiB) Viewed 723 times
Probably trying to open the file in one thread while it is still open in another.
I'd prefer to still use it though, if a fix is possible.
psguru wrote: Sun Jul 18, 2021 8:59 am Also, it would be helpful to know what last build worked for you for the same pair. Is it also possible that something changed on your machine?
12.0.1.1 used to work I believe, but if it is in fact timing related then it could have still had the problem.
User avatar
psguru
Site Admin
Posts: 2010
Joined: Sat May 15, 2004 4:23 pm
Location: California
Contact:

Re: Bug when comparing directories

Post by psguru »

Thanks. We haven't been able to reproduce this so far.

I don't believe there are any changes that could affect this behavior since build 12.0.1.1.

Could you also attach an image with the error? Any other clues, of course, would be welcome.
psguru
PrestoSoft
Alexo
Expert Member
Posts: 71
Joined: Fri Oct 22, 2004 10:18 am
Location: Canada

Re: Bug when comparing directories

Post by Alexo »

The error is attached to the first post.
Alexo
Expert Member
Posts: 71
Joined: Fri Oct 22, 2004 10:18 am
Location: Canada

Re: Bug when comparing directories

Post by Alexo »

Also, not sure about 12.0.1.1.
It was the one installed on the laptop so I assumed it was the one on the desktop before I updated.
User avatar
psguru
Site Admin
Posts: 2010
Joined: Sat May 15, 2004 4:23 pm
Location: California
Contact:

Re: Bug when comparing directories

Post by psguru »

I wanted to see the error the the main window in the background.
psguru
PrestoSoft
Alexo
Expert Member
Posts: 71
Joined: Fri Oct 22, 2004 10:18 am
Location: Canada

Re: Bug when comparing directories

Post by Alexo »

Here you go:

Untitled.png
Untitled.png (58.21 KiB) Viewed 709 times
The error pops up directly over the progress dialog, I moved it.
User avatar
psguru
Site Admin
Posts: 2010
Joined: Sat May 15, 2004 4:23 pm
Location: California
Contact:

Re: Bug when comparing directories

Post by psguru »

Thanks again. We are still unable to replicate the error but there will be a change in the next build to make saving cached diffs more robust.
psguru
PrestoSoft
Post Reply